Hellurei kaikille! =)

Johan nyt on markkinat, huomisaamuna lahdetaan kotia vaikkei millaan uskois! =) Edellisen blogin jalkeen meilla oli tosiaan viela muutama paiva toita ja sitten lahdettiin reissun paalle. Vikat duunipaivat menivat kuin vilauksessa ja ehdimme myos viela kayda Kfar Saban kaupungissa tutustumassa heidan nuorisotoimintaan. Tapasimme Shiran, joka tyoskentelee kaupungin nuorisotoimen johtotehtavissa ja hanen kanssaan kavimme tutustumassa eri nuorisotaloihin ja paasimme mm. maastopyorailyretkelle eraan poikalauman kanssa =) Retki oli erittain hauska ja mutainen. Ajelimme pitkin peltojen reunoja ja pojat onnesta soikeina kruisailivat mutalammikoissa. Vaatteiden likaisuudesta paatellen meilla oli ainakin hauskaa =) Reissulla paasimme myos kivalle taukopaikalle, jossa soimme tuoreita appelsiineja suoraan puusta, nam! =) Paasimme myos tapaamaan ryhman Avartti-nuoria, jotka suorittavat vapaaehtoistyota toimien sairaaloissa niin kutsuttuina medical clowneina eli "sairaalapelleina" vieden iloa ja hyvaa mielta potilaille ja henkilokunnalle =) Oli tosi kiinnostavaa jutella heidan kanssaan ja he kertoivat myos itse saavansa tasta hommasta paljon iloa myos itselleen, hieno juttu! =) Yovyimme meidan kanssa vahan niin kuin samaa alaa opiskelevan Rachelin luona. Siella soimme israelilaisen illallisen Rachelin perheen ja opiskelukavereiden kanssa. Rachelin perheeseen kuuluu suloinen poika seka maailman hauskin taksikuskimies =) Lisaksi heidan luonaan oli kylassa Rachelin sisko Sarit, ja hanen poikansa Tomi. Sarit on asunut Suomessa jo 10 vuotta ja Tomi on 9v. eli elanyt koko elamansa myos Suomessa. Oli todella hassunhauskaa paasta puhumaan suomea heidan kanssaan ja aiotaan ehdottomasti tavata heita sitten Suomessakin =) Oli erittain mukavaa tavata myos saman alan opiskelijoita, ensimmaista kertaa taalla. Ilta oli oikein antoisa ja viihdyttava =) Seuraavana paivana kavimme tutustumassa Rachelin kouluun seka viela muutamiin muihin nuorisotaloihin ja toimintapisteisiin, joita heilla Kfar Sabassa on ja silloin isantamme toimi Alex, joka on Shiran tyokaveri. Kfar Saban toimijoiden kanssa on suunniteltu tulevaisuudelle yhteisia kuvioita ja myos meidan mielestamme yhteistyota kannattaa ehdottomasti vieda eteenpain, silla ihmiset seka paikat olivat tosi kivoja ja sielta loytyisi ehdottomasti hyvia harjoittelupaikkoja tuleville yhteisopedagogiopiskelijoille! =) Voitais vaikka itsekin tulla, jos se olis mahdollista =)

Nir Haemekissa viimeiset paivat sujuivat kuin siivilla, pakkailun merkeissa. Lisaksi tapasimme viela monia ihmisia toistaiseksi viimeista kertaa ja jaettiin lahjoja puolin ja toisin. Vikana iltana illallisella meille annettiin nuorisokylan johtajalta Estilta myos hienot todistukset, saimme myos ihanan kirjeen sisaoppilaitoksen johtajalta, herttaiselta Motilta seka lisaksi nuoret tyontekijakaverit olivat tehneet meille hienot kortit. Lisaksi Israelin Avarttiohjelmalta saimme hienot todistukset. Olimme todella otettuja ja oli tosi hienoa saada tunnustusta tekemastamme tyosta, lammitti sydanta =) Ja mikali vaan mahdollista, aiomme ehdottomasti palata viela joku kaunis paiva ja tulla morjestamaan kaikkia tuttuja ja toivomme tekevamme yhteistyota Israelin tahojen kanssa =) Saimme myos hulvattomalta Efrat-opelta ihanat laksiaislahjat, mm. stressipallot, jenkkihuivit, pelikortit, hymyilevat heijastimet ja vaaleanpunaisen pehmokoiran =D Yhteyshenkilomme Moshe muisti meita puukanoilla =D Esan puukana on pieni kananpoikanen ja Elisan puukana on pullea kanaemo =D Myos me tosiaan lahjoimme ihastuttavilla paketeilla Nir Haemekin johtajat, Moshen, Efratin, pomomme Dudun, meidan talojemme aidit seka muut aikuiset tyontekijat seka kaikki nuoret tyontekijat. Nir Haemekin lapsukaisille lahjoitimme ylimaaraisia vaatteita ja kenkia seka kosmetiikkaa ja mm. meidan piraattiasut =)

Lahtopaivana oli kylla kieltamatta tosi haikea tunnelma mutta olemme onnellisia etta saimme koko harjoittelumme kunnialla suoritettua ja kaikki sujui hyvin. Kenellekaan emme sanoneet hyvasteja vaan lehitraot, eli see you later = nahdaan myohemmin! =)

Viime torstaina sitten suuntasimme kohti Eilatia ja paasimme nauttimaan bussilla matkustamisesta ihan urakalla, koko paiva siina meni mutta matka sujui hyvin. Paasimme nakemaan vehreita peltoja, laaksoja, kukkuloita seka Kuolleen meren vuoristosta kasin, ja sen jalkeen hiekkaa, hiekkaa ja hiekkakukkuloita ja vahan viela hiekkaa =D Eilatissa yovyimme hostellissa ja vietimme siella yhteensa 3 kokonaista paivaa. Eilat on tyypillinen turistikohde, missa oli paljon hotelleja ja myymaloita, ostoskeskuksia ja rantakojuja. Lisaksi me teimme muutaman oman retken, jotka matkatoimisto E & E :n mahtavalla tietamattomyydella olivat taas odotetusti hieman laimeahkoja =D Kahtena iltana lahdimme siis kavelylle paikkoihin, joissa luulimme olevan jotain tosi mielenkiintoista mutta kummallakin kerralla perilla ei ollutkaan mitaan =D Loysimme kuitenkin paljon hiekkaa ja erittain rajahtaneen nakoisen bussipysakin seka pommisuojan =D Kaikki halukkaat voivat siis tilata meilta tamankaltaisia retkia, mikali edella mainitut kohteet kiinnostavat! =D Onneksi paasimme myos biitsille seka soimme jalleen kerran aivan liikaa suklaata sen kaikissa muodoissa =D Muuten Eilatin reissu sujui hyvin mutta harmillisesti Esaan iski kunnon lentsu ja kuume kaatoi petiin pariksi paivaksi juuri kun Elisa oli selvinnyt vatsavaivoistaan.

Eilatista lahdimme kohti Tel Avivia maanantaina ja taalla ollaan edelleen =) Nama vikat paivat ollaan vietetty lahinna vapaa-ajasta nauttien ja ollaan ostettu liikaa tuliaisia =) Tiistaina tapasimme Shragan ja Mirin ja kavimme heidan kanssaan lounaalla satamassa seka tutustumassa vanhaan kaupunkiin, oli tosi mukavaa tavata heita viela ennen lahtoa ja viettaa yhdessa aikaa =) Keskiviikkona teimme maailman historian ensimmaisen matkatoimisto E & E :n onnistuneen retken (Kaikki on siis mahdollista =D) jonka tulokset selviavat tietyille tahoille tiettyyn aikaan =) Jatamme taman retken sisallon salaisuuden verhon varjoon =D Eilen ja tanaan tapasimme myos Darin ja Yaelin, jotka ovat Nir Haemekin nuoria tyontekijoita ja kavimme heidan kanssaan yhdessa syomassa ja vietimme viela hauskoja hetkia ennen seuraavaa kohtaamista =)

Ja nyt olis enaa tarkalleen 6 ja puoli tuntia siihen kun lahdetaan lentokentalle. Ai hurja! Lento kohti Zurichia lahtee vaille 7 aamulla ja sitten kun ollaan vaihdettu konetta, ollaan toivottavasti koti-Suomessa iltapaivalla 3 aikaan. Jannitysmomenttina meilla on se, etta taalla siirretaan kelloja juuri tulevana yona tunnilla eteenpain ja toivomme kovasti etta tilaamamme taksi tulisi paikalle oikeaan aikaan ja lennot sujuisivat hyvin. Toivomme myos, etta meidan matkatavarat loytaisivat talla kertaa tiensa meidan kanssa samaan maaranpaahan yhta aikaa =) Ja varsinkin Elisaa jannittaa se, etta kuinkakohan paljon tulee maksuja ylipainoisista tavaroista.. =) No pian se nahdaan!

Tama jaa nyt viimeiseksi blogikirjoitukseksi ja kiitammekin kaikkia lukijoita ja ahkeria kommentaattoreita =) Tama 3 kuukautta on ollut  meille enemman kuin vain tyoharjoittelu, tama on ollut todella hieno elamankokemus. Olemme saaneet kokea asioita, mita muuten emme olisi paasseet kokemaan. Itse tyoharjoittelu ja kaikki villit vierailut ja kohtaamiset erilaisten ihmisten kanssa ovat olleet todella antoisia ja mieleenjaavia. Lisaksi lomareissut seka vapaa-ajalla koetut hienot hetket ovat olleet kerrassaan mahtavia =) Ja nyt on kelluttu Kuolleessa meressa, nahty sen lisaksi myos Valimeri ja Punainen meri seka kaikenmaailman vuoret ja kukkulat ja laaksot ja pellot ja hiekka-autiomaat =) Olemme myos saaneet huippuhyvia kontakteja tanne Israeliin ja odotamme jo ilolla tulevia yhteistyokuvioita =) Olemme myos tykastyneet valtavasti tahan maahan ja kulttuuriin ja ihmisiin ja uskomme palaavamme tanne viela =)

Nyt meidan ei ole enaa mahdollista lisata kuvia, silla kaapelit ja piuhat on jossakin rinkkojen syovereissa mutta ei muuta kun tervetuloa vaan kylailemaan ja katsomaan kuvia ja kuulemaan lisaa tarinoita =)

Olemme oppineet paljon asioita, joita haluamme muistaa ja toteuttaa elamassa myos siella koti-Suomessa ja esimerkiksi taalla kun kippistetaan, ei sanota holokynkolokyn, vaan elamalle! Joten nautitaan siita kaikesta mita meilla on ja odotetaan ilolla tulevia paivia =)

Pian nahdaan, kunhan ensin lennetaan taivaan halki sinne kylmaan mutta lamminsydamisten koti-Suomeen =)

Elamaniloisin terveisin,

Elisa Suominen ja Esa Tuokko

<3