Hei kaikki!

Lahdettiin Helsinki-Vantaalta maanantaiaamuna muutaman tunnin younilla varustettuna matkaan. Lento oli myohassa reilun tunnin, johtuen valilaskupaikkamme Varsovan huonosta saasta. Koska tulimme Varsovaan myohassa, emme ehtineet jatkolennolle. Siella sitten ihmeteltiin tilannetta ja kaytiin monilla monilla eri tiskeilla keskustelemassa useiden puolalaisten virkailijoiden kanssa. Toiset ymmarti meita ja toiset ei =) Saatiin uusi jatkolento Tel Aviviin mutta se lahti vasta noin kahdentoista tunnin kuluttua. Ja lisaksi, onnekkaita kun ollaan niin meidan molempien rinkat olivat havinneet ties minne,ne jai ilmeisesti Helsinkiin. Mutta ei hataa, Finnair jarjesti meille, seka muille kohtalotovereillemme ilmaisen hotellihuoneen kahdeksaksi tunniksi seka mahtavan buffetlounaan. No eihan siina muuta kun hotelliin ja syomaan. Buffetpoydassa oli tarjolla mm. kalaa shampanjakastikkeessa seka kivoja jalkiruokakakkuja- kelpas! =) Hotellihuone oli toooosi hieno ja siella oli myos kylpyamme - tallaisia ne lentojen vaihdot pitaisi aina olla =)

Illalla yhdeltatoista lahdettiin sitten kohti Tel Avivia ja perilla oltiin yolla puoli neljalta. Israelin paassa oli aika tiukat turvatoimet ja hetken luultiin jo, ettei me paasta sielta mihinkaan. Passintarkastuksessa meilta kysyttiin toooodella paljon outoja kysymyksia mutta onneksi osattiin vastata niihin ja ilmeisesti vielapa oikein =) Kun lopulta paastiin turvatoimista lapi paat pokkyrassa, oli meita vastassa tytto ja poika taalta nuorisokylasta seka sydammellinen isokorvainen autonkuljettaja, jolla oli kieltamatta aika raskas kaasujalka =) Selvittiin vihdoin perille tanne Afulan kaupunkiin, WIZOn Nir Ha'amek nuorisokylaan aamulla kuuden aikoihin. Paastiin nukkumaan kahden tyton asunnossa olevaan ylimaaraiseen huoneeseen ja nukuttiin kuin tukit kuusi ruhtinaallista tuntia lainatuissa liian pienissa collegevaatteissa - koska meillahan ei edelleenkaan ollut omia kamoja. Rinkat seilaavat todennakoisesti edelleen joko Helsingissa tai sitten jossain mystisessa kohteessa, josta kenellakaan ei ole tietoa.. Toivotaan ja uskotaan etta ne viela lopulta loytyy! =)

Tanaan sitten kun herattiin niin huomattiin olevamme vankeja. Tytot olivat jo menneet paivan toihin ja ovi oli mennyt lukkoon. Tunnelmaa kohotti myos suuresti se, etta taalla kaikissa ikkunoissa on turvallisuussyista kalterit, joten ikkunastakaan emme voineet paeta. Huutelimme sitten ikkunasta, josko joku tulisi paastamaan meidat ulos. Lopulta apua loytyi kahden ohikulkevan vapaaehtoistyontekijan muodossa ja paasimme vapauteen! Rajun heratyksen jalkeen paasimme heti syomaan nuorisokylan ruokalaan ja sitten tapasimmekin jo paljon ihmisia ja iltapaivalla pidettiinkin jo palaveria nuorisokylan johtajien kanssa. Paiva sujui ihmetellessa mutta paikka on hieno, taalla on monia koulurakennuksia, nuorten ja henkilokunnan asuinrakennuksia, yhteinen ruokala, hieno liikuntasali ja mika parasta, hevostallit seka iso navetta jossa on paljon lehmia. Eraan rakennuksen takaa bongasimme myos hanhia, papukaijoja ja jotain muita lintuja. Kissoja vilistaa pitkin pihoja pilvin pimein. Kotoisaa =)

Ihmiset on olleet tosi ystavallisia ja paikka vaikuttaa tosi kivalta ja kiinnostavalta. Taalla tuntuu tapahtuvan koko ajan vaikka mita. Laheiselta huoltoasemalta loytyi erittain hyvaa palvelua ja hammasharjat, tahnat ja puhelimen laturi, joten eikohan me selvita. Saatiin myos pyyhkeet, pesuaineita seka lisaa lainavaatteita =) 

Huomenna aloitetaan jo hommat. Tehdaan toita vapaa-ajan ohjaajien kanssa. Esa tyoskentelee 15-16 -vuotiaiden ryhmassa ohjaajana ja Elisa 12-14 -vuotiaiden kanssa nain aluksi. Meille on tiedossa myos oma pikku kamppa omilla huoneilla, paastaan sinne asustelemaan loppuviikosta. Siihen  Esa majailee  poikien kanssa ja Elisa tyttojen kanssa.  

Kirjoitellaan lisaa kuulumisia kunhan paastaan nyt ensin vauhtiin taalla ja saadaan vahan kasitysta siita, mita kaikkea taalla on ja mita paastaan tekemaan. Huomenna tanne on tulossa meidan yhteyshenkilo ja muita tarkeita tyyppeja, joiden kanssa jutellaan lisaa tasta meidan harjoittelusta.

Ja ainiin, lamminta on noin +20 astetta ja aurinko paistaa =)

Rakkain terveisin, E & E

Ps. Kiitos kommenteista, kirjoitelkaahan tekin kun ehditte =)